Är du intresserad av att köpa en perserkatt? I så fall kan jag rekommendera dig att tänka på en del saker när du väljer vilken katt du ska köpa. Genom att jämföra olika kattraser är det enkelt att inse att de olika raserna kräver olika mycket och har olika egenskaper. Om du har bestämt dig för att köpa just en perserkatt så vet du att du med stor sannolikhet får en katt som gillar att umgås och är sällskaplig samt att perserkatter är snälla och trivs bra med att vara inomhus. Är dessa egenskaper tilltalande har du valt helt rätt ras när du ska köpa katt.

Skötsel

Här kommer mitt första tips, perserkatter kräver en del skötsel. Något du bör vara medveten om när du köper en perserkatt är att du bör ha lite kunskap om pälsvård. I och med att perserkatter har relativt lång päls krävs det att du badar, schamponerar och kammar pälsen minst någon gång i veckan. Just att kamma pälsen kan dock du dock komma att behöva göra någon gång om dagen, beroende på hur just din perserkatts päls beter sig. Det finns flera olika schampo och balsam att välja mellan när du ska rengöra pälsen och även om du inte har tid till att bada och schamponera just en gång i veckan så kan det vara bra att veta att det är lättare att hålla pälsen ren om den tvättas ofta. Detta kan vara bra att känna till när du ska välja din perserkatt så att du inte blir chockerad över att det är en katt som inte sköter sig själv utan som kräver lite skötsel förutom mat, vatten och närhet.

Hur väljer man en perserkatt?

Välj en seriös uppfödare

Följande tips är egentligen riktat till dig som är intresserad av att köpa en katt överhuvudtaget, oavsett vilken ras det är. Det är alltid viktigt att välja en uppfödare med omsorg. Det är en bra idé att kolla upp stamtavlan när du köper din perserkatt så att du har lite koll på hur din katt kommer att se ut men framförallt vilka egenskaper den kommer att han. Något annat du bör tänka på är att kolla så att uppfödaren har de papper som krävs samt att perserkatten du är intresserad av har fått sina vaccinationer. Exakt hur viktigt det är med stamtavlan beror på huruvida du har tänkt ställa ut din perserkatt eller ej. Om du inte har tänkt ställa ut din perserkatt är utseendet kanske inte den viktigaste biten när du ska göra ditt val.

Förberedelser i hemmet

När du väl har bestämt dig för att köpa en perserkatt bör du se över situationen i ditt hem. Till exempel så behöver katten en plats att sova på och det är då möjligt att antingen låta perserkatten sova var den vill i huset eller att köpa en speciell säng i djuraffären som är till just för katten. Om du vill att din katt ska kunna utföra sina behov inomhus behöver du dessutom skaffa en kattlåda.